El que vols dir/el que t’agradaria sentir

De vegades podem pensar que una entrevista en la que nosaltres fem el paper de la part contractant és més còmoda i consisteix a triar bones preguntes i comunicar demandes clares. Això pot ser cert, però també el fet que ens proporciona una bona oportunitat de descobrir moltes coses de la persona que tindrà cura del/s nostre/s fills quan no hi siguem. Com més coses ens expliqui, millor la podrem conèixer.

Una bona idea és que, abans de parlar, preparis un guió de les coses que voldràs pregintar i explicar. Intenta seguir-lo, però assegura't que la monitora parli al menys tres cops més que tú.

Entrevista pràctica (i emocional)

L’entrevista ha de servir per a plantejar moltes temes de caire pràctic (experiència, disponibilitat, necessitats especials, contactes…). Tracta de centrar-la en aquests aspectes i veuràs com d’altres de més emocionals van sorgint de manera espontània a la conversa.

El guió

Una entrevista no és un interrogatori, però és bo que segueixi un guió mínim de cara a treure’n el màxim partit. Com més preparat o preparada estiguis, més natural podràs mostrar-te i et serà possible centrar l’atenció en el teu interlocutor.

El diáleg (entrevista en ambdós sentits)

I sí, l’entrevista és un diàleg on les preguntes van sorgint arrel de les respostes anteriors i en tots dos sentits. Però no tot queda aquí: és important que el monitor o la monitora pugui aprofitar-la tant com vosaltres mateixos, a fi de poder-se fer una idea de l’encàrrec en el context de la família i les particularitats dels infants.

Parlem dels vostres fills i filles

Seguint amb el diàleg, seria bo que l’aprofitessis per a parlar del teu fill o filla, de les coses que li agraden, dels esports que practica, els amics que té o les anècdotes que hagueu compartit recentment a la família. Els infants haurien de ser el principal tema de conversa en aquest diàleg.

Ara sí: expectatives, drets i deures

L’entrevista també tracta de mesurar expectatives i acordar unes regles per ambdues parts (família i monitora). És bo que aprofiteu la primera trobada (presencial o virtual) per a parlar-ne: horari, puntualitat, higiene, tasques concretes, espais compartits o no, seguretat sanitària i o personal, etc… Com en tots els casos anteriors, de drets i de deures n’hi haurà per a tothom, de manera que és un bon moment per animar el monitor a expressar les seves expectatives i conèixer el context en que vol treballar.

Aspectes pràctics i legals

No deixeu els aspectes contractuals i retributius a l’aire. Quin tipus de relació contractual establireu, quins pagaments rebrà el monitor i quan. Podeu consultar aquí informació relativa al contracte. També podem oferir-vos un servei d'assessoria si ens expliqueu el vostre cas a info@marsupilais.es.